Начало > Предястия > Вегетарианско предястие

Вегетарианско предястие

Вегетарианско предястие|escape
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. С белачката за картофи се обелва твърдата част на аспержите. Отрязват се връхчетата и се отделят настрана.

  2. Останалата част от аспержите се сварява в 250 мл. вода със сол и чесън на прах.

  3. Сварените аспержи се пасират, добавя се сока от половин лимон и се желира с половин пакетче желатин. Следва се указанието върху пакетчето.

  4. Изсипва се в една или в две формички и се оставя в хладилника да се желира.

  5. Ряпата и червеното цвекло се обелват и се нарязват на тънки шайби. Морковите се нарязват според предпочитанията.

  6. Всички зеленчуци - моркови, ряпа, червено цвекло и връхчетата на аспержите, се изпържват за кратко в горещо олио. Изваждат се върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. 

  7. За приготвянето на соса се разбиват сока от лимона, зехтина и солта с вилица, докато се сгъсти. Прибавят се ситно нарязания чесън и магданоз.

  8. Желираните аспержи се изваждат от формичката. Изпържените зеленчуци се нареждат в плато, заливат се със соса и се сервират.. 

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?