Начало > Тестени > Ванилени бухтички

Ванилени бухтички

Ванилени бухтички|escape
35
x4
2
35
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Содата се поставя в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и се бърка докато шупне. 

  2. Брашното се пресява заедно с ванилията през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка се прави кладенче. Над него се чукват яйцата едно по едно. Добавят се киселото мляко и солта. Тестото се събира постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи кора, която да е с дебелина около половин сантиметър. Взимат се ножче или подходяща чаша и се изрязват кръгчета или формички по избор. 

  3. Котлона се включва да загрява и се слага тиган с олио. Поръсва се отгоре със сол. 

  4. Бухтите се пържат в загрята мазнина, до златисто. Изваждат се с помощта на вилица, като се отцеждат добре от мазнината. 

  5. Преди сервиране по желание могат да се поръсят с малко пудра захар.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?