Начало > Десерти > Тройно шоколадови кексчета

Тройно шоколадови кексчета

Тройно шоколадови кексчета|escape
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Хартиени формички за мъфини се слагат в тава за мъфини. Фурната се загрява на 180 С.

  2. Разтапят се 120 гр от млечния шоколад на водна баня и се оставят настрани.

  3. Смесват се брашното, щипка сол, какаото содата и бакпулвера. Кафето се разтваря във водата.

  4. С миксер се разбиват захарта и олиото, докато захарта се стопи. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбърква след всяко добавено. Смесва се с кафето и се разбърква отново.

  5. Слага се 1/3 от сухата смес, а след това и 60 гр от маслото. Разбърква се. Прибавя се половината от останалата суха смес, следвана от 60 гр масло. Накрая се слага и останала суха смес. Разбърква се, но не много дълго.

  6. Добавя се разтопения шоколад и се разбърква леко, за да се поеме. Добавят се и 3 лъжички ванилия. Слага се ситно натрошения шоколад, който е останал.

  7. Сместа за тройно шоколадовите кексчета се разпределя във формичките. Пекат се на 180 С за 20 минути. Готовите мъфини се изваждат и се оставят да изстинат. Изваждат се от формата, но не от хартиените формички.

  8. За шоколадовата глазура черния шоколад се разтапя на водна баня. Оставя се да се охлади. В дълбок съд се слага млякото и се загрява с разбъркване почти до завиране. Маха се от котлона и се слага пудрата захар, разбърква се докато се оеднакви сместа и се оставя да се охлади.

  9. На средна степен на миксера останалото масло се разбива с малко сол. Миксера се намалява и се добавя захарната смес. Добавят се шоколада и ванилията и се разбърква.

  10. Глазурата се слага върху кексчетата с помощта на пош или шприц.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?