Тирамису с амарето в чаша
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят.
-
Жълтъците се разбиват със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес.
-
Добавят се маскарпонето и филаделфията, и с тел се разбърква до еднородна смес.
-
Отделно белтъците се разбиват на пяна, след което внимателно се добавят към другата смес.
-
В по-дълбока чиния или купа се изсипва кафето и към него се добавя ликьора.
-
В подходящи, по-широки в основата си чаши, се сипва малко от сместа на дъното.
-
Савойардите се потапят за кратко в кафето, защото се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат.
-
Реди се един плътен пласт от тях, като се начупват на удобни парчета. Отгоре отново се слага крем, след това пак савойарди и се завършва с крем.
-
Поръсва се какао върху всяка чаша и се оставя да се охлади.
-
Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да се поръси отново с малко пресято какао.