Начало > Основни ястия > Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико

Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико

Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико|escape
55
x1
2
55
минути
x1
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Телешкото бон филе се запечатва на нагорещен грил тиган по минута от всяка страна.

  2. След това се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 15-20 минути.

  3. Готовото филе се оставя да почине 5-10 минути.

  4. Ябълката се нарязва на шайби дебели 3-4 милиметра, поръсва се със захар и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути.

  5. За соса балсамовия оцет се кипва с уискито, прибавят се меда и мащерката и се оставя да се редуцира (сгъсти).

  6. Вече готовото телешко филе се разрязва на резени като между всеки резен се поставя карамелизирана ябълка.

  7. Накрая се полива със соса от балсамико.

  8. Гарнира се с картофено пюре или пресни зеленчуци.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?