Начало > Основни ястия > Телешко по фламандски

Телешко по фламандски

Телешко по фламандски|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Телешкото месо се поръсва със сол и пипер, поръсва се и брашното.

  2. Загряват се 2 с.л. масло в дълбок съд с капак. Работи се на порции. Слага се телешко, готви се, обръща се до златисто-кафяво за около 8 минути. Изважда се в плато и се оставя.

  3. Слага се бекон, готви се до стопяване на мазнината, около 8 минути. Слагат се останалото масло, чесъна и лука. Карамелизират се в маслото за около 30 минути.

  4. Добавя се половината бира и се готви, като се разбърква постоянно до дъно. Отнема около 4 минути.

  5. Месото се връща заедно с останалата бира, бульон, захар, оцет, подправки. Оставя се да заври. Котлона се намалява на средна степен.

  6. Готвенето под капак продължава до омекване на месото. Отнема около 1.30 ч.

  7. Ястието се сервира с филийки франзела.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?