Тарталети с рикота
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г брашно тип 500
- 2 щипка сол хималайска
- 125 г краве масло
- 100 г сирене рикота
- 100 г сирене краве
- 1 вр. див лук
- 1 яйце
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява, добавят се солта и мекото масло и се намачква с ръце, докато топлината на пръстите размекне маслото достатъчно, за да се смеси с брашното.
-
Плънката за тарталетите се прави от сиренета и от дивия лук, нарязан на ситно. Овкусява се с малко сол и черен пипер на вкус.
-
Фурната се загрява на 200 ºС. Тестото се разпределя във формички за тарталети и се надупчва с вилица.
-
Във всяка се слага от плънката и се пече до готовност.