Начало > Основни ястия > Тарт с тиквички и бекон

Тарт с тиквички и бекон

Тарт с тиквички и бекон|escape
Източник: foodphotography.bg
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В блендер сложете брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Разбийте, докато стане на трохи и добавете яйцето и водата. Отново разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Омесете набързо, увийте във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

  2. Върху набрашнена повърхност разточете тестото, поставете във форма с диаметър 25 сантиметра и падащо дъно и приберете в хладилника за 20 минути. Загрейте фурната до 200 градуса.Печете кората за тарта 15 минути покрита с хартия и топчета за печене, махнете хартията и печете още 15 минути. Охладете до стайна температура.

  3. В купа смесете сметаната и яйцата, посолете, подправете с черен пипер и сложете натрошеното сирене и ментата.

  4. Покрийте тарта с тиквичките нарязани на ленти и бекона. Сложете кашкавала и печете 20-25 минути.

  5. Охладете тарта до стайна температура и поднeсете със свежи салати

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?