Тарт с тиквички и бекон
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В блендер сложете брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Разбийте, докато стане на трохи и добавете яйцето и водата. Отново разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Омесете набързо, увийте във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
-
Върху набрашнена повърхност разточете тестото, поставете във форма с диаметър 25 сантиметра и падащо дъно и приберете в хладилника за 20 минути. Загрейте фурната до 200 градуса.Печете кората за тарта 15 минути покрита с хартия и топчета за печене, махнете хартията и печете още 15 минути. Охладете до стайна температура.
-
В купа смесете сметаната и яйцата, посолете, подправете с черен пипер и сложете натрошеното сирене и ментата.
-
Покрийте тарта с тиквичките нарязани на ленти и бекона. Сложете кашкавала и печете 20-25 минути.
-
Охладете тарта до стайна температура и поднeсете със свежи салати
Стоян Георгиев