Талята върху пица
минути
порции
сложност
Съставки
- 300 г говеждо бон филе
- кг тесто
- 200 г червен лук
- 100 мл балсамов оцет
- 200 мл зехтин
- 50 мл соев сос
- 100 г магданоз
- сол
- черен пипер
- 1 яйце
- 80 мл доматена паста
- черен сусам
- бял сусам
- 50 г пармезан
- 100 г рукола
Начин на приготвяне
-
Тестото се разстила с малко брашно. По края се намазва с доматен сос. Поръсва се със сусам.
-
В средата се намазва с жълтък и се изпича във фурната.
-
В тиган без мазнина се запича говеждото бон филе. Когато стане готово, се завива във фолио.
-
За соса се нарязват червен лук и магданоз. Сипват се в купа и се добавят зехтин, балсамов оцет и черен пипер.
-
Месото се нарязва на много ситно.
-
Пицата се изважда и се слагат рукола, месото, соса, настърган пармезан и накрая зехтин.
-
Сервира се.