Начало > Основни ястия > Талиатели с месо, бекон и сос от сирена

Талиатели с месо, бекон и сос от сирена

Талиатели с месо, бекон и сос от сирена|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Свинското месо се нарязва на малки парчета и се слага в тавичка с 1 к.ч вода да се запече на 200 градуса за 20 минути.

  2. През това време се сварява пастата според указанието на опаковката.

  3. Приготвя се соса, като се смесят сметаната и прясното мляко с настъргания кашкавал (отделя се малка част от него за наръсване накрая), топеното сирене и синьото сирене.

  4. Подправя се с черен пипер и се слага в касерола с разтопеното масло, като се бърка непрекъснато на средна температура. След 5-6 минути сосът започва да се сгъстява и се отстранява от котлона.

  5. Беконът се нарязва на тънки парчета и се запържва в 1 с.л. зехтин до златисто, като накрая се добавят парчетата месо и чесъна, разбърква се и се пържи още 2 минути.

  6. Пастата се отцежда и се сервира в чиния, като се слага от месото с бекона и се залива със соса от сирена. По желание отгоре се поръсва с останалия кашкавал..

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?