Начало > Основни ястия > Сьомга с ориз в тесто

Сьомга с ориз в тесто

Сьомга с ориз в тесто|escape
40
x2
3
40
минути
x2
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ориза и яйцата се сваряват.

  2. За тестото брашното се изсипва в купа и се добавя маслото. Прибавят се жълтъци и сол. 

  3. Всичко се размесва докато се получи тесто. Поръсва се с брашно и се разточва. 

  4. Лука се нарязва на ситно и се запържва в зехтин. 

  5. Сьомгата и сварените яйца се нарязват на две. 

  6. Тестото се слага в тавичка, върху хартия за печене, и в средата се сипва ориза, а отгоре се нареждат парченца сьомга. 

  7. След това се допълва с лук, ориз, сьомга и накрая сварените яйца. 

  8. Счупва се едно яйце и се намазват краищата на тестото.

  9. Завива се на руло, дупчи се на места с вилица и се изпича до готовност във фурната. 

  10. Готовото руло се нарязва на парчета, сервира се и се залива с разтопено масло и копър.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?