Свинско с портокалова марината
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. оцет
- 3 с.л. соев сос
- 1/2 ч.ч. портокалов сок
- 1/2 бр. лук кромид стар
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. сол
- 1 ск. чесън стар
- 1/2 мл сос барбекю
- 5 бр. свински пържоли
Начин на приготвяне
-
Оцета, соевия сос, портокаловия сок, лука, розмарина, солта, чесъна и соса за барбекю се смесват.
-
Пържолите се слагат в купа с капак, изсипва се маринатата и се оставят така за няколко часа.
-
Когато пържолите станат готови се загрява скарата.
-
През това време маринатата се изсипва в тенджера и се оставя да кипне.
-
Скарата се намаслява и пържолите се изпичат.
-
След като станат готови, се намазват с преварената марината и се сервират с подходяща гарнитура.