Начало > Основни ястия > Свинско руло с праз и сини сливи

Свинско руло с праз и сини сливи

Свинско руло с праз и сини сливи|escape
70
x5
1
70
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото трябва да е цяло парче. С нож се нарязва така че да се получи плоско парче, което допълнително се начуква. Колкото по-тънко се получи, по-добре.

  2. Месото се поръсва с малко сол и черен пипер от двете страни.

  3. В зехтин се задушават нарязаните праз и сушени сливи. Ако сливите са много сухи, хубаво е предварително да се накиснат в топла вода.

  4. В купа се смесват праза, сливите, накиснатия във вода стар хляб, сол и черен пипер. Разбъркват се добре и така получената плънка се разстила върху месото.

  5. Навива се на руло и се слага в тавичка, със свободния край надолу, за да не се развие. По желание може и да се завърже.

  6. Залива се с 1 ч.ч. вино (може и повече, ако се предпочита по-горчив вкус) и 1 ч.ч.вода. Ако е останала плънка се слага и тя, около рулото.

  7. Тавичката се покрива плътно с фолио и се пече на 200 С до готовност. Около 40 минути след началото на печенето се проверява и месото се облива с течността.

  8. Вади се от фурната и се оставя малко да почине, преди да се нареже на порции.

  9. Сервира се с варени картофи или задушени зеленчуци, залети със соса от тавичката.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?