Свинско печено с чесън
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско месо
- 40 мл сос "уорчестър"
- 30 мл соев сос
- 2 глави чесън
- ч.л. розмарин
- ч.л. чубрица
- ч.л. босилек
- 50 мл кетчуп
- сол
- пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се изчиства от ципите.
-
Маринова се с уорчестър соса и соевия сос, втриват се подправките и се намазва с кетчупа.
-
Чесъна се почиства и нарязва. Добавя се към месото.
-
Оставя се да престои покрито в кутия около 2 часа.
-
След това се поставя в тава и се добавя 1-2 пръста вода за да не загори.
-
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).
-
След изпичане се покрива с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.