Начало > Основни ястия > Свинско месо с ориз и зеленчуци

Свинско месо с ориз и зеленчуци

Свинско месо с ориз и зеленчуци|escape
70
x4
2
70
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на хапки и се залива с вода. Пиставя се на котлона и след като заври, се отстранява пяната. Вари се до готовност. 

  2. След това месото се маха с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене се запазва. 

  3. Моркова се измива и настъргва или нарязва, чушките, лука и гъбите се измиват и нарязват. Зеленчуците се поставят в дълбок тиган и се задушават в мазнина, докато омекнат. 

  4. След това се добавя ориза и се пържи, докато стане прозрачен. После се добавя бульон от варенето на месото и се прибавят подправките. 

  5. Ястието се оставя на котлона, докато оризът напълно поеме течността. 

  6. След като е готово се добавя свинското месо и се разбърква. 

  7. По желание преди сервиране се поръсва с малко ситно нарязан магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?