Свински врат
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свински врат
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. домати
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се поръсва със сол, черен и червен пипер.
-
Опича се за 1 3/4 ч във фурна на 200-225 С.
-
Щом мазнината започне да покафенява в тавата се сипва малко топла вода и по време на печенето се долива, когато е необходимо.
-
След като лука се обели и домата се измие, се срязват на 4 и се добавят към месото 25 мин преди края на печенето.
-
Месото се нарязва на филийки и се нарежда на затоплено плато.
-
Към мазнината от печенето се сипва вода, соса се прецежда и с него се залива месото.