Свински шишчета със сланина
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско месо
- 300 мл вино бяло
- 1 вр. лук кромид пресен
- 3 г лук кромид стар
- 100 г сланина
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. кимион
- 1 бр. люти чушлета
- 1 г черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на кубчета, посолява се, поръсва се с черния пипер, кимиона и чубрицата.
-
Върху месото се нареждат кълцания стар и пресен лук. Залива се с 200 мл от виното и се оставя да се маринова няколко часа, а най-добре и цяла нощ.
-
След като месото е мариновано, се започва с направата на шишчетата. Слага се парче месо, парче сланина, резен люта чушка.
-
Шишчетата се изпичат на барбекю, скара или на силна фурна. От време на време се пръскат с останалото вино.