Начало > Основни ястия > Свински джолан с картофи

Свински джолан с картофи

Свински джолан с картофи|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 ск. чесън стар
  • 1 щипка кимион
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 1 щипка мащерка
  • 7 бр. картофи
  • 50 мл вино бяло
  • 1 бр. свински джолан

Начин на приготвяне

  1. Запържва се и се задушава под капак свинския джолан, предварително надупчен с нож и подправен с кимион, черен пипер, сол, мащерка.

  2. Към края се добавят картофите, разрязани на четвъртинки. Задушават се за около 10-15 минути. Джолана се изважда и се обезкостява.

  3. Поставя се в огнеопорен съд, добавят се картофите, смачканите скилиди чесън и се залива с бялото виното и останалия сок от пърженето.

  4. Съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. Пече се във фурна на 180-200 С до готовност. 

  5. Фолиото се маха и се пече още няколко минути, до получаване на хрупкава кафява коричка.

  6. Поръсва се с прясна мащерка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?