Свинска пържола с ананас
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. ананас
- 1 с.л. джинджифил
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. къри
- 1 вр. лук кромид пресен
- 4 бр. свински котлети
- 2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
-
Отрязва се 5 см парче от ананаса и се рендосва върху купа. Добавят се ситно нярязания (може и рендосан) пресен джинджифил, олиото, соевия сос и пипера. Разбърква се и се добавят пресния лук и месото.
-
Добре е месото да се покрие с маринатата. Оставя се на стайна температура за 10 минути.
-
Останалия червен пипер се втрива в парчето ананас.
-
Скарата се загрява на средна температура. Месото се слага за по 3 минути от всяка страна, само колкото топлината да премине през парчето. Сместа с лук и ананас, в която е престояло месото, също се грилова.
-
Някои скари имат място за зеленчуци, ако няма такова, може да се използва метална плоскост, на която да се запекат за много кратко зеленчуците, без те да паднат отвътре на скарата. 2-3 минути са достатъчни.
-
Зеленчуците се разбъркват с къри пастата и месото се сервира със зеленчуковата гарнитура.
-
По-лесен вариант на ястието е при който месото се сервира със свежа салата приготвена от ананаса.