Супа с царевица и бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 листа дафинов лист
- 1 консерва царевица
- 3 яйца
- сол
- 220 мл бульон
- черен пипер
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 домат
- 350 г бекон
Начин на приготвяне
-
Зеленчуците се почистват и нарязват.
-
В тенджера с вряла вода се изсипват бульона, царевицата, лука, морковите, домата и дафиновите листа.
-
Добавят се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.
-
Вари се 35 минути.
-
В нагорещен с мазнина тиган се изпържва бекона.
-
Яйцата се разбиват на ръка или с миксер на ниска степен. При непрекъснато бъркане се изсипват внимателно в супата.
-
Добавя се бекона и се сервира.