Супа от телешки джолан с гъби и ориз
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г телешки джолан
- 250 г гъби печурки
- 50 г ориз
- 50 г краве масло
- 125 г аспержи
- 1 ч.л. естрагон
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се слага в 1.5 л вода, оставя се да къкри за 2 часа на бавен огън. Месото се изважда, обезкостява се, нарязва се на малки парчета и се оставя настрани.
-
Гъбите се почистват и нарязват. Маслото се стапя и гъбите се запържват. Поръсват се със сол и естрагон и се задушават за 10 минути.
-
Бульона се кипва, добавя се ориза и се вари 12-15 минути на тих огън, така че да не се развари. Аспержите се нарязват (използвайте връхчета на консервирани аспержи) и се слагат в бульона заедно с нарязаното месо и гъбите. Варят се 1-2 минути.
-
Вместо печурки, може да се използват манатарки или пачи крак.