Начало > Супи > Супа от нахут с праз

Супа от нахут с праз

Супа от нахут с праз|escape
400
x1
1
400
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нахута се накисва за 5-6 часа във вода.

  2. След това се слага да се вари за около час-час и половина.

  3. Лука и моркова се почистват и се нарязват на ситно.

  4. В дълбока тенджера се разтапя маслото и се прибавят нарязаните заленчуци. Задушават се за около 2-3 минути.

  5. Към тях се прибавят вече сварения и отцеден нахут, солта, белия пипер и 500-700 мл топла вода.

  6. Вари се още 10-15 минути.

  7. След това се пасипа и се прецежда през цедка (за да се отделят люспите от нахута и да се получи гладка смес).

  8. Преди сервиране, по желание се гарнира с тъмен балсамико или соев сос.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?