Супа от карфиол с броколи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. масло
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 4 картофа
- 1 глава карфиол
- 150 г броколи
- 50 г царевица
- 4 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 150 г сирене чедър
- ч.ч. синьо сирене
- 2 моркова
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
Броколите се измиват и горната им част се накъсва на розички.
-
Маслото се разтапя в тенджера, прибавят се лука и чесъна, и се задушават за няколко минути на слаб огън, докато лука започне да си променя цвета. Прибавят се водата, картофите, карфиола и солта. Вари се 15 минути, докато омекнат зеленчуците.
-
Снема се от огъня и се оставя да се охлади. След това се пасира добре.
-
Прибавят се прясното мляко, розичките от броколи и царевицата, и се връща отново на котлона. Вари се около 5-7 минути, докато броколите омекнат. Снема се от огъня, прибавят се сирената и се бърка докато се разтопят. Добавя се черния пипер.
-
Преди сервиране се добавят морковите.