Спанак с яйца по панагюрски
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г спанак
- 3 скилидки чесън
- 80 г сирене
- 3 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 40 г масло
- 1 с.л. брашно
- ч.ч. вода
- 1 с.л. оцет
- червен пипер
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
-
В тиган се разтопява масло и се добавя спанака.
-
Добавят се чесън, сол и черен пипер.
-
В купичка се смесват кисело мляко, брашно, сирене и малко оцет.
-
Сместа се изсипва при спанака.
-
Разпределя се в купички и в средата се чупи по едно яйце, добавят се малко масло, червен, черен пипер и сол.
-
Пече се във фурната до готовност и се сервира.