Спагети със зеле по тиролски
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Нарежете зелето на тънки ивици, измийте го и го подсушете добре. Обелете и нарежете на ситно лука.
-
Сгорещете маста в чугунен съд с капак, добавете лука и зелето. Подправете зеленчуците със сол и пипер. Захлупете и задушавайте 25 минути, докато зелето омекне, като разбърквате от време на време.
-
Сложете пастата в 2-3 литра вряща подсолена вода и варете 10 минути, като разбърквате от време на време. Отцедете я.
-
Обелете салама и го нарежете на малки парченца.
-
Смесете зелето, пастата и салама. Върнете чугунения съд на котлона и добре изпържете сместа, като често разбърквате.
Снимката е илюстративна и не представя готовата рецепта.