Начало > Тестени > Содена питка

Содена питка

Содена питка|escape
50
x1
1
50
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява над дълбока тава. В средата се прави кладенче, в което се слагат 1с.л. олио, 1/2ч.л. сол, 1ч.л. захар. Содата бикарбонат и бакпулверът се угасят в оцета. Още докато шупти се добавя в кладенчето. Започва се "събирането" на тесто. Налива се малко по малко водата, така, че постепенно да се получи тестяна топка. Покрива се с памучни кърпи и се оставя да почине за 30 минути. 

  2. Кухненския плот се намазва с олио и тестото се измесва върху намазнената повърхност. Тавичка за печене се намазва с олио. От топката се оформя питка с форма по желание. Питката се намазва с памук, топнат във вода и олио.

  3. Пече се в загрята фурна, на 200 градуса - първо отдолу за да се вдигне добре (15 минути), след което се включва отгоре за още 15-20 минути. 

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?