Сладкиш с грозде
минути
порции
сложност
Съставки
- 125 г краве масло
- 250 г брашно тип 500
- 4 с.л. краве кисело мляко
- 750 г грозде
- 2 бр. яйца
- 1 к.ч. захар
- 2 с.л. студена сладкарска сметана
- 2 с.л. бадеми
Начин на приготвяне
-
От маслото, млякото и брашното се замесва тесто.
-
Тестото се разстила върху дъното и стените на тавичка за пай.
-
Отгоре се нареждат измитите и подсушени зърна грозде.
-
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Добавят се нарязаните бадеми и сметаната. Сместа се изсипва върху гроздето.
-
Сладкиша се слага в предварително загрята фурна. След като поседи 10 минути, фурната се намалява на 180 градуса и се запича до готовност на тестото.