Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г череши
- 120 г кокосови стърготини
- 100 г крема сирене
- 400 г кондензирано подсладено мляко
- 150 г масло
- 250 г какаови бисквити
-
шоколадов ганаш:
- 100 г сметана
- 100 г шоколад
Начин на приготвяне
-
Бисквитите се смесват маслото и се разстилат върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Сместа се притиска леко, за да се получи твърда основа.
-
Тавичката се поставя във фризер за 30 минути да стегне.
-
За шоколадовия ганаш се загрява сметаната. След като заври се отстранява от котлона и се добавя шоколада при непрекъснато бъркане с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес. Оставя се да се охлади, но на стайна температура, за да може да се залее сладкиша.
-
С миксер се разбиват крема сиренето и кондензираното мляко за около 10 минути на висока степен. След това се добавят кокоса и черешите и се разбърква на ръка.
-
Получената смес се разпределя равномерно в тавата върху бисквитената основа и се заглажда. Поставя се в хладилник за 2-3 часа да стегне.
-
След това се залива с шоколадовия ганаш и се оставя отново да стегне в хладилника.