Начало > Десерти > Сладкиш "Шоколадова фантазия"

Сладкиш "Шоколадова фантазия"

Сладкиш
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 150 С.

  2. Във форма с отделящо се дъно се слага хартия за печене.

  3. Плодовете, маслото (безсолно), захарта, меда, ликьора (с вкус на кафе), кората и сока от портокалите и какаото се слагат в дълбок тиган. Сместа се загрява до степен почти на завиране, с разбъркване, за да се стопи маслото. След това за 10 минути сместа се оставя да къкри. Маха се от котлона и се оставя за 30 минути да изстине.

  4. След като това време мине, се добавят яйцата, предварително разбити, брашното, смлените бадеми, бакпулвера и содата. Разбърква се добре с дървена лъжица.

  5. Внимателно сместа се изсипва във формата и се слага в загрятата фурна.

  6. Пече се за 60-80 минути, в зависимост от фурната. Степента на готовност, която трябва да се постигне е, когато се забоде острието на нож в средата, да се виждат следи по него. Сладкишът трябва да е леко мек в средата.

  7. След като сладкиша се извади от фурната, се слага на решетка да изстине.

  8. Орехите се разделят, половината да останат едри, другите ситно смлени, и готовият сладкиш се поръсва с тях. Слагат се и коктейлните черешки за декорация.

  9. Може да се украси и с празнична панделка.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?