Начало > Десерти > Сладки "очички"

Сладки "очички"

Сладки
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кремът за торта се приготвя според указанието на опаковката. Ако е необходимо, се добавя прясно мляко и захар.

  2. Желатинът се разтваря в студена вода, изчаква се да набъбне и се добавя към още горещия крем. Разбърква се, за да се разтвори напълно.

  3. Оставя се да се поохлади като на интервали се разбърква, за да не хване коричка. По желание кремът може да се оцвети със сладкарска боя в синьо.

  4. Рулата се натрошават и се смесват в купа с какаото, сладкото, орехите, като последно се слага разтопеното масло и всичко се намачква до получаване на лепкава гъста смес.

  5. Сместа се оставя в хладилник за 30 минути. Взима се шепа от количеството и се оформят топчета във формата на очички.

  6. Подреждат се в поднос и се слагат във фризер, за да стегнат хубаво.

  7. Когато са се охладили и стегнали, всяко едно се потапя в крема и се поръсва с кокосови стърготини и нарязан на дребно шоколад. Така оформените "очички" се слагат пак в хладилник за няколко часа.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?