Скариди с кокос
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купа се разбиват яйцето, 100 гр брашно, бирата и бакпулвера. Останалото брашно и настъргания кокос се слагат в отделни купички.
-
Скаридата се хваща за опашката и се потапя в брашното, може да се тръсне няколко пъти, за да се отстрани излишното брашно. След това се потапя в яйчената смес. Накрая се овалва в кокоса.
-
Скаридите се нареждат върху тава, застлана с пергаментова хартия и се слагат в хладилника за 30 минути.
-
Междувременно олиото се загрява на 175 С в дълбок съд.
-
Скаридите се пържат на партиди до златисто, като се обръщат веднъж/два пъти през 2-3 минути.
-
Скаридите се изваждат с щипки и се нареждат на кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.