Начало > Десерти > Шоколадово суфле с черен шоколад

Шоколадово суфле с черен шоколад

Шоколадово суфле с черен шоколад|escape
40
x12
1
40
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Бъркат се непрекъснато до разтопяване.

  2. В отделна купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до бял пухкав сняг. Овкусяват се с ванилия.

  3. Към сместа се добавят разтопените шоколад и масло. Бърка се енергично до получаване на гладък и лъскав ганаш.

  4. Накрая се добавя постепенно брашното.

  5. Подготвят се формички за суфлето (може да се ползват и алуминиеви форми). Намазняват се с четка и се поръсват малко с брашно. Сместа се изсипва във формичките малко над половината.

  6. Покриват се с фолио и се поставят във фризера, за да стегнат добре. Замразеното суфле може да престои във фризера седмици наред.

  7. Изваждат се необходимото количество суфлета за сервиране, премахва се фолиото и се пекат на силно загрята фурна 220 С за 10-13 минути.

  8. Оставят се да изстинат десетина минути, докато се подготвят топки сладолед и сладко от вишни, например.

  9. Суфлето се сервира топло с топка сладолед и сладко по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?