Начало > Десерти > Шоколадови понички

Шоколадови понички

Шоколадови понички|escape
145
x8
1
145
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа се смесват сухите съставки.

  2. Отделно, в друга купа се разбъркват течните продукти.

  3. Всичко се смесва и се разбърква до получаването на много меко, лепкаво тесто.

  4. Купата се покрива с прозрачно фолио и се охлажда за поне около час.

  5. Върху набрашнена повърхност тестото се разточва на кора с дебелина 1 см.

  6. С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. се изразват поничките, като в средата се прави дупка.

  7. Поничките се пържат в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.

  8. Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

  9. През това време шоколада се разтапя на водна баня. Добавя се сметаната и се бърка до хомогенна смес. Всяка поничка се потапя в шоколада. 

  10. По желание, може да се поръсят с цветни шоколадови пръчици. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?