Шоколадови мъфини с маслено-какаов крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 яйца
- 150 г шоколад
- 1 бакпулвер
- 80 г какао
- 150 г пудра захар
- 250 г брашно
- 125 г масло
- 300 мл мляко
-
за глазурата:
- 125 г крем сирене
- 125 г масло
- 140 г пудра захар
- 1 с.л. натурално какао
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват сухите продукти.
-
Яйцата се разбиват, добавя се маслото и накрая млякото.
-
Към сухите продукти се добавят течните и с дървена бъркалка се разбърква добре, за да се смесят.
-
Сместа се изсипва във формички за мъфини, и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
-
Междувременно се приготвя крема, като се разбива внимателно маслото със захарта и какаото, прибавя се и филаделфията. Разбива се леко, до получаването на хомогенна смес.
-
Готовия крем се пълни в пош и се шприцова върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.