Начало > Десерти > Шоколадова торта

Шоколадова торта

Шоколадова торта|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 280 С.

  2. Дъното на формата за печене се намазва с масло и се слага хартия за печене. Поръсва се с какао.

  3. Останалото какао, брашното, содата, бакпулвера, солта и захарта се смесват в купа.

  4. Разбъркват се заедно с олиото и разбитите яйца, добавят се ванилията, водата и млякото, в което предварително е сложен сока от лимона (трябва да се изчака малко, за да се пресече, това е т.нар. Buttermilk). Разбъркват се с миксер на бавна степен. Разбиват се 2 минути, до получаване на гладка текстура.

  5. Тестото се слага във формата и се пече за 45-55 минути, или до суха клечка.

  6. Блата се изважда и се оставя да изстине на скара за около 20 минути. След това се се пристъпва към изваждане. Хартията се маха от дъното и отново се слага на решетката. Когато е напълно изстинал, се разрязва през средата, за да се получат два блата.

  7. Единия блат се слага в поднос и се намазва с разтопен шоколад. Другия блат се слага отгоре и се залива с останалия шоколад. Количеството на шоколада зависи от предпочитанията.

  8. Оставя се да стегне и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?