Шоколадов сладолед с орехи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня. Захарта и водата се слагат да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, се оставя леко да се охлади.
-
Жълтиците се разбиват с миксер като постепенно се добавя от получилият се захарен сироп.
-
Сметаната също се разбива и към нея се добавят разбитите жълтъци. Накрая сметаната се добавя към шоколада и се бърка докато се получи хомогенна смес. Замразява се в машината за сладолед.
-
Вместо в машина за сладолед, сместа може да се изсипе в подходяща кутия и да се постави във фризера. След като е замръзнал наполовина, сладоледа се изважда, отново се разбива с миксер, за да се получи хомогенна смес, и се връща във фризера. Процедурата се повтаря още веднъж и след това се оставя да замръзне напълно.
-
Когато това стане, сладоледа се изважда от фризера и се поставя в хладилника за около 30 минути.
-
Преди сервиране се поръсва с натрошените орехи и по желание се гарнира с малко настърган шоколад.