Начало > Десерти > Шоколадов сладолед с кафе и канела

Шоколадов сладолед с кафе и канела

Шоколадов сладолед с кафе и канела|escape
635
x2
3
635
минути
x2
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Захарта се изсипва в млякото и се разбърква добре докато се разтвори напълно.

  2. Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.

  3. Така приготвената смес се поставя в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер замръзналата смес се разбива добре.

  4. Шоколада се разтваря на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода.

  5. В него се добавят хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно се смесва с млякото.

  6. Разбърква се добре и се поставя в подходящ съд обратно във фризера за да замръзне. 

  7. Преди сервиране се добавя по пръчица канела.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?