Шоколадов сладолед с кафе и канела
минути
порции
сложност
Съставки
- 220 г сухо мляко
- 80 г натурален шоколад
- 5 с.л. захар
- 50 мл кафе
- 1 ч.л. желатин
- 4 с.л. вода
- 1 пак. шушулка ванилия
- канела
Начин на приготвяне
-
Захарта се изсипва в млякото и се разбърква добре докато се разтвори напълно.
-
Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.
-
Така приготвената смес се поставя в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер замръзналата смес се разбива добре.
-
Шоколада се разтваря на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода.
-
В него се добавят хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно се смесва с млякото.
-
Разбърква се добре и се поставя в подходящ съд обратно във фризера за да замръзне.
-
Преди сервиране се добавя по пръчица канела.