Начало > Десерти > Шоколадов сладкиш със смокини

Шоколадов сладкиш със смокини

Шоколадов сладкиш със смокини|escape
60
x10
1
60
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В блендер се разбиват 170 г брашно, 80 г масло, пудрата захар. Слагат се няколко лъжици вода и се прави тесто. Завива се в прозрачно фолио и се оставя за половин час.

  2. Фурната се загрява на 180-190 С. Тестото се разточва и се слага в тавата за печене. Притиска се така, че тестото да покрие ръбчетата на формата. Слагат се зърна боб или топчета за печене и се слага във фурната за около 15 минути, махат се зърната и се пече още няколко минути.

  3. През това време се разбиват яйцата и кафявата захар. Добавя се ванилията и останалото масло и се разбърква добре. Добавят се останалото брашно и какаото и се разбива отново.

  4. Основата се поръсва с начупените ядки, шоколада и се залива с пълнежа. Смокините се нарязват на две, така че да се падне по половинка за всяко парче.

  5. Пече се за 30 минути във фурната.

  6. Охлажда се и се сервира с топка сладолед.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?