Шоколадов сладкиш с ликьор, малини и пудра захар
минути
порции
сложност
Съставки
- щипка
- 1 пак. шушулка ванилия
- 200 г пудра захар
- 5 яйца
- 200 г шоколад
- 200 г масло
- 1 пак. бакпулвер
- 2 ч.ч. брашно
- 10 мл ликьор
- малини
Начин на приготвяне
-
На тих огън се разтапят маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
-
Сместа се разбърква много добре и се оставя да се охлади леко.
-
През това време в дълбока купа се смесват захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията и се разбиват до получаването на гладка смес. Към нея се прибавят шоколадовата смес и ликьора, и отново се разбърква до получаване на еднороден цвят.
-
Сместа се изсипва в малка кръгла или правоъгълна тавичка и се пече около 45 минути, при температура 160 градуса.
-
След като се изпече сладкишът се оставя да се охлади, поръсва се с пудрата захар и се гарнира с малините.