Начало > Десерти > Шоколадов мус с нес кафе

Шоколадов мус с нес кафе

Шоколадов мус с нес кафе|escape
35
x1
1
35
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбъркват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бърка се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 

  2. Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разтопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. 

  3. Оставя се да се охлади.

  4. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа. 

  5. Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне. 

  6. По желание, преди сервиране може да се гарнира с парченца шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?