Начало > Десерти > Шоколадов кекс с ром

Шоколадов кекс с ром

Шоколадов кекс с ром|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. На водна баня се разтапят шоколада и маслото. Когато са готови, се добавят какаото, половин чаена чаша захар и рома. Разбърква се добре и се оставя настрани да се охлади.

  2. Жълтъците се отделят от белтъците, като белтъците се разбиват с една чаена чаша захар, а жълтъците с брашното, бакпулвера и рома.

  3. След това се смесват всички смеси и се бъркат, може и на ръка.

  4. Пече се на 170 С за 1 час, в намазнена с краве масло кексова форма. След изваждане от фурната, по желание, може да се поръси с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?