Шоколадов кекс с ром
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 с.л. вода
- 1 бр. черен шоколад
- 100 г краве масло
- 1 пак. бакпулвер
- 4 бр. яйца
- 2 с.л. какао
- 1 ч.ч. захар
- 2 с.л. ром
- 1 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
На водна баня се разтапят шоколада и маслото. Когато са готови, се добавят какаото, половин чаена чаша захар и рома. Разбърква се добре и се оставя настрани да се охлади.
-
Жълтъците се отделят от белтъците, като белтъците се разбиват с една чаена чаша захар, а жълтъците с брашното, бакпулвера и рома.
-
След това се смесват всички смеси и се бъркат, може и на ръка.
-
Пече се на 170 С за 1 час, в намазнена с краве масло кексова форма. След изваждане от фурната, по желание, може да се поръси с пудра захар.