Шоколадов десерт с ром и стафиди
минути
порции
сложност
Съставки
- 60 мл ром
- 50 г стафиди
- 300 г шоколадов кувертюр
- 100 г бадеми белени
- 1 ч.ч. мляко кондензирано
Начин на приготвяне
-
Стафидите се накисват в рома и се оставят да набъбнат.
-
Шоколада се разтапя на водна баня. Към разтопения шоколад се добавят стафидите с рома, бадемите и кондензираното мляко.
-
Разбърква се добре и се изсипва във форма покрита с прозрачно фолио. Така по-лесно ще се извади от формата.
-
Слага се във фризера за 30 минути да се стегне. Изважда се от фризера и е готов за сервиране. Може да се декорира с подходящи захаросани плодове.