Начало > Основни ястия > Шаран с ориз на фурна

Шаран с ориз на фурна

Шаран с ориз на фурна|escape
0
x8
1
0
минути
x8
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Шарана се измива и почиства. Отвън и отвътре се намазва с лимоновия сок, посолява се и се оставя да престои около час. 

  2. През това време се приготвя плънката. В тенджера се задушава нарязания лук в олио и малко вода. Прибавят се нарязаните гъби и моркови. След като се позадушат се добавя ориза и се пържи, докато стане прозрачен. Подправя се със смлян черен пипер и се долива топла вода.

  3. След като оризът леко омекне, тенджерата се снема от котлона, прибавят се орехите и ситно нарязания магданоз. Сместа се оставя да изстине.

  4. След това с плънката се пълни шарана и се зашива с конец. 

  5. Пече се в намаслена тава, ако остане от плънката се разстила около шарана. Полива се с 2-3 супени лъжици олио. Поръсва се с едро смлени орехи. Върху тях се нареждат тънки резенчета лимон, добавя се малко вода и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса  фурна, около 50 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?