Начало > Основни ястия > Шаран с лук и сини сливи

Шаран с лук и сини сливи

Шаран с лук и сини сливи|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1.50 кг шаран
  • 5 гл. лук кромид стар
  • 100 мл олио
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 1 к.ч. вино бяло
  • 15 бр. сини сливи сушени
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. галета

Начин на приготвяне

  1. Смесват се галетата и брашното и се овалва рибата. Нарязва се на филийки лук и се поръсва с черен пипер и сол и се разбърква, за да омекне.

  2. Намазава се тава с олио, разстила се една трета от лука. Върху него се слага шарана, който е напълнен с останалата част от лука.

  3. Около рибата се нареждат сливите, предварително почистени от костилките. Залива се с олиото и виното и се пече в силно загрята фурна.

  4. Сервирате със запечени картофи и зеленчуци.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?