Начало > Основни ястия > Сарми с кълцано месо

Сарми с кълцано месо

Сарми с кълцано месо|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Праз лука се нарязв на полумесеци, а месото на ситни кубчета. В загрятото олио се запържва празa и след като стане прозрачен, се прибавя и месото.

  2. Оставя се на тих огън да се задуши за около 10 минути, след което се прибавя и ориза, който се задушава за още 15 - 20 минути.

  3. Овкусява се със солта, черния пипер, червения пипер и чубрицата и се отстранява от огъня.

  4. Докато се задушава плънката, се приготвят листата от зелката, като се изрязва твърдата част.

  5. Когато плънката поизстине, се навиват стегнати сарми. Нареждат се в глинен гювеч, на чието дъно са сложени листа от зелето.

  6. След като се навият всички сърми, се покриват със зелеви листа, поставя се дафиновия лист, сипва се малко от зелевата чорба с малко вода, да покрие сармите до половината.

  7. Слагат се да се пекат в студена фурна на 120 С за 3 часа.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?