Салата Шишарки под снежна завивка
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. зехтин
- 1 стр. лук кромид пресен
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 пак. бадеми
- 1 щипка сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 150 г пармезан
- 5 бр. кисели краставички
- 100 г сирене ементал
- 4 бр. картофи
Начин на приготвяне
-
Суровите, необелени картофи леко се надупчват с вилица, за да не се разварят и да останат цели. Сваряват се в леко подсолена вода. След като изстинат, се обелват и рендосват.
-
Лука, киселите краставички и сиренето ементал се рендосват. Всичко се разбърква с картофите и се овкусява се със сол и пипер. Добавя се зехтина.
-
В плитка чиния се изсипва салатата и се оформя като шишарки.
-
Отгоре се украсява с бадемите (иглички на шишарките) и магданоз (клонче на шишарките). За снежна завивка се поръсва с пармезан.