Начало > Салати > Салата с паста и печени домати

Салата с паста и печени домати

Салата с паста и печени домати|escape
Източник: foodphotography.bg
105
x4
1
105
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Вкусните ДОМАТИ за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 22.06-28.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на домати от градината в село Зверино (Врачанско).

  2. Разрежете доматите на две, издълбайте семената и всяка половинка разрежете на три. Сложете ги в тава за печене, залейте със зехтина и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и сухите подправки и поръсете със захарта. Разбъркайте добре, обърнете доматите с издълбаната част надолу, за да не задържат сок и печете 90 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна.

  3. Загрейте малък тиган с 2 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязаният лук за 3-4 минути, добавете чесъна а след 30 секунди налейте пасираната и прецедена вътрешност на доматите. Оставете да заври, намалете котлона и гответе 20 минути, докато течността се редуцира.

  4. Готовите домати извадете от фурната и охладете до стайна температура.

  5. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, прецедете и прехвърлете в голяма купа. Разбъркайте с 2 с.л. зехтин и доматения сос и добавете разрязаните на две маслини и моцарелата.

  6. Накрая сложете охладените домати и пармезана, разбъркайте и сервирайте.

Стоян Георгиев

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?