Начало > Салати > Салата с моркови, песто от магданоз и пикантни тиквени семки

Салата с моркови, песто от магданоз и пикантни тиквени семки

Салата с моркови, песто от магданоз и пикантни тиквени семки|escape
20
x0
1
20
минути
x0
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Прекрасните МОРКОВИ за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 01.06-07.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на хрупкави ранни моркови от с. Ивайло.

  2. Изпечете тиквените семки

    Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете семките в купа, полейте с водата и разбъркайте добре за да се навлажнят равномерно. В купичка смесете солта и подправките и поръсете семките. Разбъркайте и печете 18-20 минути като разбъквате на всеки 5 минути.

  3. Пригответе морковите

    Измийте и почистете морковите. С белачка за зеленчуци нарежете на ленти и сложете в купа за салата. Пригответе дресинга като смесите зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Разбийте добре до получаването на емулсия.

  4. Пригответе пестото

    В блендер сложете тиквените семки, измитият и почистен магданоз и чесъна. При включен блендер налейте зехтина и олиото и разбийте до получаването на еднородна смес.

  5. Залейте морковите с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте и отгоре сложете от пестото и поръсете с тиквените семки.

Стоян Георгиев

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?