Салата айсберг със сос от синьо сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. айсберг салата
- 1/2 глава червен лук
- 3-4 с.л. сушени боровинки
- 3-4 с.л. орехови ядки
-
за соса:
- 100 г майонеза
- 100 г заквасена сметана
- 3-4 с.л. лимонов сок
- 80 г синьо сирене
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 3-4 с.л. див лук
Начин на приготвяне
-
Крехката салата АЙБЕРГ за тази рецепта е закупени от BILLA. В периода 15.06-21.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на салата АЙСБЕРГ от село Казашка река.
-
В купа смесете майонезата, сметаната и лимоновия сок. разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер.
-
Сложете ситно нарязният див лук и натрошете сиренето.
-
Нарежете или накъсайте с ръка половината салата айсберг и сложете в голяма купа
-
Към салатата добавете нарязаният на тънки филийки червен лук
-
Залейте със соса и поръсете със сушените боровинки и ореховите ядки
-
От останалата половина на салатата айсберг свалете по няколко листа заедно, които да ползвате за купички. Напълнете със салатата, поръсете с още малко сибирски лук, орехи и боровинки
Стоян Георгиев