Руло с три вида месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г сурова наденица
- 400 г бутер тесто
- 50 г салам
- 50 г шунка
- 60 г сирене чедър
- 125 г моцарела
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 бр. яйчен белтък
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
Голям тиган се загрява на средна температура и наденицата се сготвя (може да се извади съдържанието й от червото, по желание). Отнема около 10 минути, за да покафенее. Отцежда се и се подсушава всякаква мазнина, която е останала.
-
Тестото се слага на набрашнена тава. Салама, шунката и сиренето се нареждат в центъра. Поръсва се с настъргана моцарела, сол, пипер и наденицата.
-
Тестото се загръща на руло и краищата се притискат, за да не се отвори при печенето. Намазва се с белтък. Може да се оформи и като калцоне.
-
Пече се в загрятата фурна за около 17-20 минути.